یا صاحب الزمان

  • خانه 

از دیار سیستان

22 آذر 1403 توسط ام البنین محترمی فر
از دیار سیستان

دیاری که مردمانش به قول رهبر عزیزمان همچون نگهبانان کوه احد هستند سیستانی که در دلش کوهی دارد به نام کوه خواجه با سنگ‌های سیاه و قلعه‌هایی برافراشته بر کوه با قدمتی چند هزار ساله

 

 کوه خواجه یک مکان باستانی و تاریخی در استان سیستان و بلوچستان ایران است که اهمیت فرهنگی و تاریخی بسیار زیادی دارد. این کوه در نزدیکی شهر زابل و در وسط دریاچه‌ی هامون واقع شده است. به دلیل ویژگی‌های خاص زمین‌شناسی و موقعیت جغرافیایی، کوه خواجه به عنوان تنها ارتفاع طبیعی در این منطقه دیده می‌شود.

کوه خواجه میزبان چندین سایت باستانی مهم است که قدمت آنها به دوران اشکانیان و ساسانیان بازمی‌گردد. یکی از مهم‌ترین بخش‌های تاریخی این مکان، بقایای قلعه‌ای است که به نام «قلعه کوه خواجه» شناخته می‌شود. این قلعه ساختاری عظیم و سه‌طبقه دارد و به عنوان یک مرکز اداری و نظامی در زمان خود به کار می‌رفته است.

افسانه‌ها و داستان‌های مختلفی درباره کوه خواجه وجود دارد، از جمله اینکه برخی آن را محل دفن خواجه خضر یا مکان حضور زرتشت می‌دانند. این مکان برای زرتشتیان نیز مقدس است.

امروزه کوه خواجه به عنوان یک جاذبه گردشگری محبوب شناخته می‌شود و هر ساله بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب می‌کند که به دنبال کشف تاریخ و فرهنگ غنی این منطقه هستند

 

ادامه »

 نظر دهید »

جدول اندازه گیری

22 آذر 1403 توسط ام البنین محترمی فر

سلام سلام امیدوارم حالتون خوب باشه و از همراهی شما عزیزان خوشحالم خب اومدم با یه آموزش اول کار می‌خوام جدول اندازه‌گیری مواد رو براتون بزارم امیدوارم به کارتون بیاد موفق باشید

 

#جدول اندازه گیری 👇

تقديم به دوستاني كه ميزان مواد موجود در دستور رابه پيمان ميخواستند يا بلعكس اين جدول كارتون رو راحت تر ميكنه:

 

کسانی که ترازو ندارند ، می توانند تبدیل مواد را از گرم به پیمانه و بالعکس در جدول زیر داشته باشند :

یک لیوان آرد 150 گرم 

یک لیوان شکر 230 گرم 

یک لیوان کشمش 180 گرم 

یک لیوان پودر قند 160 گرم 

یک لیوان پودر نارگیل 90 گرم 

یک لیوان روغن مایع 220 گرم 

یک لیوان ماست 200 گرم 

یک قاشق سوپخوری آرد 10 گرم 

یک قاشق سوپخوری شکر 12 گرم 

یک قاشق سوپخوری پودر قند 10 گرم 

یک قاشق سوپخوری نشاسته ذرت 7 گرم 

1 پیمانه آرد 150 گرم

1 پیمانه شکر 200 گرم

1 پیمانه روغن 200 گرم

1 پیمانه شیر 250 گرم

1 قاشق سوپخوری روغن

20 گرم

1 قاشق سوپخوری ماست 25 گرم

1 قاشق سوپخوری آرد 20 گرم

1 قاشق سوپخوری پودر کاکائو 10 گرم

1 قاشق سوپخوری خامه 25 گرم

1 قاشق سوپخوری عسل 30 گرم

1 قاشق سوپخوری خمیر مایه 10 گرم

1 قاشق سوپخوری کره 20 گرم

1 قاشق سوپخوری پودر گردو ، نارگیل ، پسته 20 گرم

1 قاشق سوپخوری 2 قاشق غذاخوری

1 قاشق چایخوری 2 قاشق مرباخوری

1 لیوان آرد 150 گرم

1 لیوان شکر 230 گرم

1 لیوان کشمش 180 گرم

1 لیوان پودر قند 60 گرم

1 لیوان پودر نارگیل ، پسته ، گردو

100 گرم

1 لیوان روغن مایع

انداره هایی ک مطمئنا ب درد هممون میخوره!

 

یک لیتر برابر است با 1000 میلی لیتر , 100 سانتی لیتر و 10 دسی لیتر 

هر میلی گرم = یک هزارم گرم است.

هر دسی لیتر = یک دهم لیتر

میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)

۱۰۰ میلی لیتر = ۳/۱ پیمانه = یک دسی لیتر

۲۰۰ میلی لیتر = ۴/۳ پیمانه 

۲۵۰ میلی لیتر = ۱ پیمانه 

۳۰۰ میلی لیتر = ۱و ۴/۱ پیمانه 

۴۰۰ میلی لیتر = ۱ و ۲/۱ پیمانه 

۵۰۰ میلی لیتر = ۲ پیمانه

۶۰۰ میلی لیتر = ۲و۴/۱ پیمانه 

۷۰۰ میلی لیتر = ۲ و ۴/۳ پیمانه 

۸۰۰ میلی لیتر = ۳ پیمانه 

منبع : کاسه مدرج ترازوی آشپزخانه 

میلی لیتر به لیتر

۲۵۰ میلی لیتر = ۴/۱ لیتر

۵۰۰ میلی لیتر = ۲/۱ لیتر

۷۵۰ میلی لیتر = ۴/۳ لیتر 

۱۰۰۰ میلی لیتر = ۱ لیتر

 

لیوان به گرم

يك ليوان منظور يك ليوان معمولي است.

 

 

يك ليوان آرد برابر است با 150 گرم 

يك ليوان شكر برابر است با 230 گرم 

يك ليوان كشمش برابر است با 180 گرم 

يك ليوان پودر قند برابر است با 160 گرم 

يك ليوان پودر نارگيل برابر است با 90 گرم 

يك ليوان روغن مايع برابر است با 220 گرم 

يك ليوان ماست برابر است با 200 گرم 

پیمانه به گرم (گنجایش مواد در یک پیمانه 250 میلی لیتری استاندارد)

 

80 تا 90 گرم = بادام پرک - پودر نارگیل

100 گرم = پودر کاکائو - گردوی خرد شده 

110 گرم = فندق خرد شده یا پودر شده - بادام زمینی (پسته شامی)

125 گرم = بادام خرد شده یا پودر شده - نشاسته گل

150 گرم = آرد - آرد ذرت - نشاسته ذرت - شکلات رنده شده - شکلات گرانول - کشمش سیاه درشت - پودر سوخاری - پودر نان خشک 

160 گرم = پودر قند (پودر شکر) - کشمش سبز

170 گرم = خلال پوست مرکبات - کشمش بی دانه پلویی

210 تا 220 گرم = میوه شکری - رنده کدو یا هویج (کمی فشرده) - روغن مایع

230 گرم = شکر - شکر قهوه ای (بسته به اندازه دانه ها و رطوت جذب شده امکان دارد تا 20 گرم تفاوت وزن داشته باشد، بهتر است از ترازو استفاده شود) روغن جامد - خامه پاستوریزه

250 گرم = کره نرم شده در دمای محیط - ماسکارپونه - پنیر خامه ای - پنیر فتا (صبحانه) - آب میوه جات - کمپوت میوه جات با آب - ماست ساده - شیر - سس مایونز - پوره میوه جات و سبزیجات تازه یا پخته

330 گرم = شکلات صبحانه (بدون حباب و فضای خالی)

350 تا 360 گرم = عسل - مربا - مارمالاد - شربت غلیظ قند - گلوگز مایع - 

قاشق سوپخوری (غذاخوری)به گرم

يك قاشق سوپ خوري آرد برابر است با 10 گرم 

يك قاشق سوپ خوري شكر برابر است با 12 گرم 

يك قاشق سوپ خوري پودر قند برابر است با 10 گرم 

يك قاشق سوپ خوري نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم

 

شير پاستوريزه 120 ميلي ليتر ( سي سي )‌ معادل نصف ليوان معمولي

ژلاتین 

• یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین 4 گرم و یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 5/7 گرم می باشد.

• هر ورق ژلاتین بزرگ معدل یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است.(از نظر وزنی هر دو 4 گرم هستند)

• هر دو ورق ژلاتین بزرگ را می توان معادل یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین در نظر گرفت (حدود 8 گرم).

• هر دو ورق ژلاتین کوچک معادل یک قاشق مربا خوری پودر ژلاتین است (4 گرم)

• 4 ورق ژلاتین کوچک معادل یک غذاخوری پودر ژلاتین است (8 گرم)

• 6 ورق ژلاتین کوچک معادل 3 قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است (12 گرم ) 

پیمانه ها

 

💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠

 نظر دهید »
خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

یا صاحب الزمان

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس